Kontorgym: Noe for din bedrift?

Introduksjon

Den økende trenden med «kontorgym» reflekterer et skifte i hvordan selskaper ser på ansattes velvære. Flere og flere bedrifter forstår viktigheten av å tilby treningsfasiliteter på arbeidsplassen. Bedriftstrening blir stadig mer populært, og det er ikke bare et gode for de ansatte, men også en investering som kan gi betydelige avkastninger for hele organisasjonen.

Viktigheten av ansattes velvære

Ansattes velvære er tett knyttet til deres produktivitet og generelle tilfredshet på jobben. Når ansatte føler seg sunne og energiske, er de mer sannsynlig å prestere bedre og bidra positivt til arbeidsmiljøet. Investering i en kontorgym og bedriftstrening viser at selskapet verdsetter ansattes helse og trivsel, noe som kan føre til økt lojalitet og engasjement.

Hva er et kontorgym?

En kontorgym er et treningsrom eller en treningsfasilitet som er tilgjengelig for ansatte på arbeidsplassen. Dette kan inkludere alt fra enkle treningsmaskiner og frivekter til mer avanserte treningsstudioer med personlige trenere og gruppetimer. Eksempler på kontorgymer inkluderer små rom med grunnleggende utstyr til store, velutstyrte treningssentre som dekker et bredt spekter av treningsbehov. Bedriftstrening kan også inkludere organiserte treningsøkter og helseprogrammer som er skreddersydd for de ansatte.

hjemmegym - Thorn Fit

Fordeler for ansatte

Bedre helse: Regelmessig trening kan forbedre kardiovaskulær helse, styrke muskler og bidra til vekttap. Dette kan redusere risikoen for kroniske sykdommer og forbedre generell helse.

Redusert stress: Trening er kjent for å være en effektiv måte å redusere stress på. Det frigjør endorfiner, som er naturlige humørforsterkere, og kan hjelpe ansatte med å håndtere arbeidsrelatert stress bedre.

Økt moral: Å ha tilgang til treningsfasiliteter på jobben og delta i bedriftstrening kan øke ansattes moral. De føler seg verdsatt og ser at arbeidsgiveren bryr seg om deres velvære.

Økt produktivitet og effektivitet

Fysisk aktivitet har vist seg å forbedre kognitive funksjoner, inkludert konsentrasjon, hukommelse og kreativitet. Dette kan føre til høyere produktivitet og effektivitet på arbeidsplassen. Når ansatte tar pauser for å trene, kan de komme tilbake til arbeidet med fornyet energi og fokus. Bedriftstrening kan også skape en strukturert tilnærming til fysisk aktivitet, noe som ytterligere fremmer produktivitet.

Forbedret arbeidsmiljø

Et treningsrom på kontoret kan bidra til å fremme en sunn bedriftskultur. Ansatte som trener sammen, kan utvikle sterkere bånd og forbedre teamdynamikken. Dette kan også skape en mer positiv og støttende arbeidsplass, hvor helse og velvære er prioritert. Bedriftstrening kan forsterke dette ved å skape fellesskapsfølelse og samarbeid.

Redusert sykefravær

Regelmessig trening kan styrke immunforsvaret og redusere risikoen for sykdommer, noe som kan føre til færre sykedager. Dette er gunstig for både ansatte og arbeidsgivere, da det bidrar til kontinuitet og effektivitet i arbeidsprosesser. 

Attraktivitet for jobbsøkere

En kontorgym kan være en stor fordel for jobbsøkere. Det viser at selskapet investerer i sine ansattes velvære, noe som kan tiltrekke topptalenter. I et konkurransepreget arbeidsmarked kan dette være en avgjørende faktor for å rekruttere og beholde de beste medarbeiderne. Bedriftstrening og andre helseprogrammer kan derfor ytterligere øke selskapets attraktivitet.

vektvest fra Thorn Fit til kondistrening og styrketrening

Langsiktige økonomiske fordeler

Investering i et felles treningsareal kan gi betydelige økonomiske fordeler på lang sikt. Redusert sykefravær, økt produktivitet og forbedret ansattes moral kan føre til lavere kostnader og høyere avkastning på investering. En kontorgym kan også redusere utgifter knyttet til ansattes helse og velvære programmer, da de ansatte har lettere tilgang til treningsfasiliteter på arbeidsplassen. 

Ønsker du et treningsareal på din arbeidsplass?

Implementeringen av et gym på kontoret krever noe planlegging. Her er noen praktiske tips for å sikre en vellykket oppstart:

  1. Vurder plass og budsjett: Før du starter, er det viktig å vurdere hvor mye plass som er tilgjengelig for gymmen og hvor mye du er villig til å investere. Plasseringen bør være lett tilgjengelig for ansatte og ha tilstrekkelig ventilasjon og belysning.
  2. Velg riktig utstyr: Utstyr som tredemøller, trenings rigger, manualer, og styrketreningsmaskiner bør velges basert på ansattes behov og interesser. En variert utstyrspark kan appellere til flere ansatte, og det er viktig å inkludere både kondisjons– og styrketreningsutstyr.
  3. Tilby et variert utvalg av treningsalternativer: For å imøtekomme forskjellige preferanser og treningsnivåer, bør kontorgymmen tilby et bredt spekter av alternativer. Dette kan inkludere gruppetreningstimer som yoga, pilates, og HIIT, samt individuelle treningsøkter.
  4. Skap en positiv treningskultur: Oppmuntre ansatte til å bruke gymmen regelmessig ved å integrere treningsaktiviteter i bedriftskulturen. Dette kan inkludere utfordringer, konkurranser og belønningssystemer for å holde motivasjonen oppe. Bedriftstrening kan bidra til å fremme god helse og velvære.

Konklusjon

Å investere i en kontorgym og bedriftstrening er ikke bare et sunnhetstiltak – det er en investering i bedriftens fremtid. Fordelene er mange: ansatte som er sunnere og mer produktive, et arbeidsmiljø preget av trivsel og samarbeid, og ikke minst økonomiske gevinster som følger med redusert sykefravær og økt effektivitet. Tenk på hvilken forskjell det kan gjøre å ha en toppmoderne treningsarena tilgjengelig for alle på kontoret, hvor de kan styrke både kropp og sinn.

Forestill deg et team som kommer på jobb med fornyet energi og entusiasme etter en morgenøkt i gymmen, eller som bruker lunsjpausen til en rask treningsøkt for å bryte opp dagen og lade batteriene. Dette er ikke en luksus – det er en strategi for suksess som kan løfte hele bedriften.

Er du klar til å ta steget og skape en sunnere, mer produktiv arbeidsplass? Kontakt oss i Thorn Fit på post@handelsgutane.no, så hjelper vi deg med alt du trenger for å implementere en kontorgym som virkelig gjør en forskjell. La oss sammen gjøre din bedrift til et sted hvor velvære og arbeidsglede går hånd i hånd.